Ali lahko naročim več izdelkov znotraj enega naročila?

Da, znotraj enega naročila lahko naročiš več enakih izdelkov, ne moreš pa naročiti več različnih izdelkov. Pri koraku za dodajanje prejemnikov lahko dodaš poljubno število naslovnikov. Za vsakega dodatnega prejemnika se izdela kopija tvojega izbranega izdelka in pošlje na njegov naslov. V primeru, da je dodanih več prejemnikov z enakim naslovom, se kopije izdelka pakirajo v posamezne pakete, za katere se obračunava poštnina. Združevanje večih naročil v en paket zaradi tehničnih omejitev trenutno še ni mogoče, vendar bo ta možnost bo na voljo v eni od prihodnjih posodobitev.

V katere države lahko naročam izdelke Printee?

Izdelke lahko naročaš v Slovenijo in na Madžarsko.

Ponovno naročanje - A to pomeni, da moram vse fotografije ponovno izbrati?

Prosimo, preverite zavihek “Naročila”. Tam bi se moralo prikazati vaše zadnje naročilo, ki se izbriše le v primeru, če ste aplikacijo izbrisali. Če kliknete nanj, se vam desno zgoraj pojavi gumb “ponovno naroči” S klikom na ta gumb se vam bodo fotografije iz tega naročila ponovno dodale v izbor in jih ne bo potrebno še enkrat izbirati. 

Kako lahko oddam naročilo preko računalnika?

To storitev imamo sicer namen razviti, vendar pa trenutno vso pozornost usmerjamo v razvoj mobilne aplikacije. Če bi želeli naročilo dodati preko aplikacije, lahko preko spletne storitve http://wetransfer.com brezplačno prenesete fotografije iz računalnika na vaš telefon in jih nato naročite preko aplikacije Printee.

Kdaj prejmem naročene izdelke?

Potrudimo se, da gredo fotografije, koledar in Printeebox najkasneje tretji delovni dan, fotoknjige pa peti delovni dan na pot, kar pa ne velja za čas, ko potekajo posebne akcije. Ko je paket pripravljen za odpremo, dobite iz strani GLS sporočilo o dostavi in o številki vašega paketa, ki mu lahko sledite s številko na njihovi spletni strani. Vsekakor se trudimo, da gredo vse pošiljke čim hitreje z dostavno službo naprej.

Kje najdem cenik izdelkov?

Naš aktualen cenik najdete v aplikaciji pod vsakim posameznim izdelkom. Samo izberete izdelek in na naslednji strani boste našli cenik.

Kako lahko popravim obreze fotografij?

Fotografije se avtomatično obrežejo na enega izmed standardnih formatov, ki ste jih izbrali (da dobite vse fotografije v enaki velikosti in so primerne za v okvirje oz. albume ipd…). Če na primer izberete format 15×10 centimetrov, bodo vse fotografije nato po krajši stranici prilagojene na ta format, po daljši pa bo odvečni del odrezan, da bo fotografija točno velikosti 15×10 cm. Lahko pa prilagajate obrezavo v primerih, ko s tem niste zadovoljni, tako da na to fotografijo kliknete, da se odpre v predogledu, nato pa prilagodite sliko, tako da povlečete po njej in zajamete želeno vsebino v vidni del.

Kako bodo v fotoknjigi razporejene fotografije?

Fotografije aplikacija razporeja samodejno in sicer tako, da jih zlaga eno zraven druge, dokler širina ne preseže maksimalne širine, ki je dovoljena za stran. V praksi to pomeni, da lahko dodate več pokončnih fotografij na stran ali pa eno položno. Prva izbrana fotografija iz galerije bo prva v fotoknjigi. Ko fotografijo izberete, jo lahko poljubno prestavljate na začetek ali konec fotoknjige tako, da v predogledu fotografijo izberete, zadržite in pomikate naprej ali nazaj. 

Kako omogočiti dostop do fotografij?

Postopek se malo razlikuje glede na sistem. Sicer se ob prvem zagonu aplikacije pojavi okno, ki vas vpraša za dovoljenje. Če jo izbrišete in še enkrat naložite, se bo to dovoljenje ponovno prikazalo. Lahko pa ga spreminjate tudi brez ponovnega brisanja in prenašanja, v nastavitvah vašega telefona. Pri sistemu ios kliknete nastavitve in najdete aplikacijo Printee, ter nato označite Photos in v oknu “Allow Photos Acces”, kljukco prestavite na “All photos”. Pri sistemu Android kliknete Nastavitve – Aplikacije – Printee – Dovoljenja in nato v oknu “Dovoljenja za aplikacije” aktivirate dovoljenje “Shramba”. Potem bi se morale ob ponovnem odprtju aplikacije Printee prikazati vse slike.

Printee na Samsung S9

Povej nam kaj:

Si želiš v aplikaciji Printee videti kakšno dodatno funkcionalnost ali pa bi po tvoje lahko kaj naredili drugače? Tvoje mnenje nam veliko pomeni. Izpolni spodnji obrazec in ga deli z nami.

    Stopi v stik z nami:

    podpora@printeeapp.com

    040 808 940